22 Şubat 2014 Cumartesi

Vajina Estetiği Ameliyatları

Vajina Estetiği Ameliyatları Hakkında Bilgiler
Vajina estetiği ameliyatları ( cinsel estetik ) son zamanlarda hızla popülerite kazanmakla beraber estetik kaygıların yanısıra işlevsel ve cinsel problemlere de yol açmasından dolayı önemi gün geçtikçe artmaktadır. Daha önceleri genital estetik problemler genellikle önemsenmemekte ve gözardı edilmekteydi. Kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması, bu konuda bilinçlenmesi, cerrahi alandaki gelişmeler ve halkın bu tür ameliyatların varlığından haberdar olması sonucu genital estetik operasyonlar günümüzde en sık yaptığımız ameliyatlar arasına girmiştir.

En sık uygulanan ameliyatlar arasında vajinoplasti (vajina estetiği) , labioplasti ( küçük dudakları ufaltma), kliteropeksi (klitorisi ufaltma) ve kızlık zarı dikimi (hymenoplasti) sayılabilir. Yine son zamanlarda G – Shot da dediğimiz G noktasına kollajen – dolgu maddesi enjeksiyonu ( orgazm aşısı da denilmekte ) sık olarak uygulanılmaktadır. 

Vajina Estetiği
Genital organlar dış genital organlar ve iç genital organlar olarak iki gruba ayrılmaktadır.
İç genital organlar : Vajina, rahim – uterus, ve yumurtalıklardan ibarettir.
Dış genital organlar: Vajina dış kısmı, kızlık zarı -hymen, küçük dudaklar ( labia minör ), büyük dudaklar (labia mayor ) , klitoris ve vulva’dan oluşur. 

Genital estetik ameliyatlarda bizi genellikle dış genitaller ilgilendirmekle beraber vajina da bazı durumlarda estetik ve işlevsel nedenlerle cerrahi işleme maruz kalabilmektedir.

Yukarıda saydığımız durumlardan vajinada genişleme genellikle vajinal doğum ile pelvis taban kaslarının ve dokuların gevşemesi ile ortaya çıkmakla beraber diğer durumlar doğuştan olan anatomik problemlerdir.

Normal yolla vajinal doğum vajinada genişlemenin yanısıra idrar torbasında sarkma ( sistosel ) , barsaklarda vajina içine doğru sarkma ( rektosel ) ve rahim sarkması ( uterin prolapsus ) gibi problemlere neden olabilir.Bu durum estetik olarak hastalarda problem yaratmakla beraber işlevsel olarak da idrar kaçırma, kabızlık, idrar yolu iltihabı, rahim sarkması sonucu enfeksiyon ve ağrı gibi önemli problemlere de neden olabilmektedir.

Bütün bu bilgilerin ışığında bu ameliyatların estetik kaygıların yanında sağlık açısından da çok önemli olduğunu söylememiz yanlış olmayacaktır. Estetik problemler kadının kendisini kötü hissetmesinin yanında cinsel hayatını da olumsuz etkilemekte ve bu da eşler arasında boşanmaya kadar giden önemli sorunlara yol açabilmektedir. Estetik kaygılarını aşmış bir bayan kendine daha çok güvenecek, özgüvenini kazanacak ve cinsel hayatta da kendisini daha iyi hissedecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder